keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Elämä on parasta huumetta

Asioista innostuminen on ainakin minulle yksi elämän kantavista voimista. Inspiraatio on luomisen vimman kaatamia raja-aitoja. Se on vapauden tunnetta, jonka aikana kokee helposti olevansa kaikkivoipa. En tiedä miltä humaltuminen jostakin päihteestä tuntuu, mutta voin helposti kuvitella sen olevan inspiraation kaltaista huumaa.

Me kaikki etsimme inspiraatiota, vapautta. Kukin omalla tavallaan, mutta silti jokainen hakee sitä aina jossain sisimmässään. Sananvapaus, ajattelun vapaus, yksilönvapaus, mielipiteenvapaus... Kaikilla näillä vapauksilla on turvattu myös inspiraationvapaus.

Nyt heitänkin haasteen kaikille teille ATPF:n kirjoittajille ja lukijoille: Auttakaamme toisiamme ja esitelkäämme kukin omia inspiraation lähteitämme!

Olavi Uusivirta

Hautalaulu

Olavi Uusivirta on hyvin inspiroiva persoona paitsi musiikintekijänä myös kirjoittajana ja ihmisenäkin. Pidän häntä jonkinlaisena kirjoittajaesikuvanani. Antaa siis miehen musiikin ja lyriikoiden puhua puolestaan.

Meri


Vettä, vettä ja vettä... Silmän kantamattomiin vettä. Silti meri on joka päivä erilainen: joskus synkän uhkaava, toisinaan turkoosin kutsuva. Se on villi ja kesyttämätön. Meri tarjoaa yhdelle elinkeinon, toiselle paikan rauhoittua, kolmannelle seikkailun... Se on yhtä aikaa sekä ystävä että vihollinen, renki että isäntä.

Owl Cityn musiikki

Vanilla Twilight

Sadun kimallusta, sitä rakastan Owl Cityssa. Tuota kimallusta löytyy niin Adam Youngin äänestä, kappaleiden äänimaailmasta kuin videoistakin. Kai se on jonkinlaista lapsenmielisyyttä parikymppisessä, mutta rakastan monia asioita, joissa on vähänkin satumaisuutta.

Tulikärpäset

You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep


'Cause they'd fill the open air
And leave teardrops everywhere
You'd think me rude
But I would just stand and stare


Owl City - Fireflies

Englantilainen maalaismaisema


Suomen luonto kaikkine järvineen, metsineen ja tuntureineen on mielettömän kaunis. En vaihtaisi kotimaatani, jos ei tulisi väistämätöntä tarvetta. Siinä tapauksessa muuttaisin Englantiin maaseudulle. Englantilaisessa maalaismaisemassa on jotakin vetoavaa. Laakeilla nummilla kiemurtelevat kivimuurit ja laiduntavat lampaat.

Eino Leinon runot
Nocturne

Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesä-yön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.

Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus,
uskontoni, soipa säveleinä,
tammenlehvä-seppel vehryt, uus.
En ma enää aja virvatulta,
onpa kädessäni onnen kulta;
pienentyy mun ympär' elon piiri;
aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
edessäni hämäräinen tie
tuntemattomahan tupaan vie.

Kirpputorit


Kirpputoreissa on nostalgiaa. Kaikki ne tavarat kertovat omaa tarinaansa. Olisi ihana kerätä talo täyteen kaikenlaisia vanhoja esineitä: posliiniesineitä, astioita, kirjoja, tauluja, leluja, vaatteita... Sääli, että raha ja tila ovat kovin rajallisia.

Öisen kaupungin valot


Olen luontoihmisiä, mutta yksi kauneimmista näkemistäni paikoista oli valoissa kylpevä italialainen pikkukaupunki/kylä. Muistan ikuisesti sen vuorenrinteellä sijaitsevan leirintäalueen, jolta avautui näkymä tuohon kuvankauniiseen paikkaan. Valaistun kaupungin ohella rakastan myös valaistuja huvipuistoja. Linnanmäki onkin Valokarnevaalin aikaan henkeäsalpaava näky!

Paulo Coelhon kirjallisuus

"Remember that wherever your heart is, there you will find your treasure. You’ve got to find the treasure, so that everything you have learned along the way can make sense."
The Alchemist
"The boat is safer anchored at the port; but that's not the aim of boats."
The Pilgrimage
"Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life. What does the world want of me? Does it want me to take no risks, to go back to where I came from because I didn't have the courage to say "yes" to life?"
Eleven Minutes
"There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure."
The Alchemist

Revontulet


Antti Tuisku - Valovuodet (varjosi jäi)

Tim Burtonin elokuvat


Siinä missä Owl City on pukenut sadun musiikin muotoon, Tim Burton käyttää hyväksi myös visuaalista puolta. Rrrakastan Tim Burtonin elokuvien maailmoja! Onhan tässä meidänkin maailmassamme paljon ihmeteltävää ja nähtävää, mutta olisi kiehtova päästä sukeltamaan esimerkiksi Big Fishin, Jalin ja suklaatehtaan tai Beetlejuicen maailmoihin.

Paul McCartney

Beautiful Night

Paul McCartneyssa on charmia läpi vuosikymmenten. Hurmaava nuorukainen on varttunut karismaattiseksi ikämieheksi. Macca on hyvin vetävä persoona vielä liki seitsemänkymppisenäkin. Hän on ehdottomasti yksi niistä ihmisistä, joiden kohtaaminen livenä olisi vaikuttava kokemus. Siitä jäisi eittämättä elinikäinen muisto, jota vaalia.

Pimiöt ja vanhat valokuvaustarvikkeet


Pimiöiden hämäryys tekee niistä salaperäisiä paikkoja. Sekä pimiöissä, vanhoissa valokuvaustarvikkeissa että vanhoissa valokuvissa on samanlaista nostalgiaa kuin kirpputoreissa. Olisi ihana keräillä vanhoja valokuvaustarvikkeita sekä mustavalkoisia ja haalistuneita valokuvia koti täyteen. Nostalgia onkin yksi vallan oiva inspiraation lähde.

Brandon Flowers

Magdalena

Loppuun vielä yksi inspiroiva persoona ja kappale. Brandon Flowersista voisin kirjoittaa pitkälti samalla tavoin kuin Olavi Uusivirrasta. Niinpä annan jälleen musiikin puhua puolestaan. Katsokaapa yllä olevan Magdalena-livevedon ohella myös Only The Young musiikkivideoineen.

2 kommenttia:

  1. mä inspiroidun ja innostun niin kaikesta että en sais tämmöstä kyllä aikaan oikeesti :D

    VastaaPoista
  2. Vähän sama vika. Siksipä noita tulikin aika monta ja listaa olis vieläkin voinut jatkaa sateen tuoksulla, delfiineillä, Oscar Parlandin kirjallisuudella, vanhoilla legendoilla, lohikäärmeillä... Oikeesti siitä inspiraatiolistasta tulis loputtoman pitkä. :D

    VastaaPoista