perjantai 17. joulukuuta 2010

Tapahtuipa kerran, että retkahdin seitsemänkymppiseen

Ensin ihastuin The Beatlesiin ja nyt olen hullaantunut täysin Paul McCartneysta. Tunnen itseni vähän tyhmäksi ja hölmöksi. :D Parikymppinen nuori nainen on ”lääpällään” liki seitsenkymppiseen mieheen... Köh köh.


Mikähän siinäkin on, että onnistun aina jollain tasolla "ihastumaan" idoleihini. Jotkut fanitukseni ovat alkaneet nimenomaan esiintyjän ulkonäöstä, mainittakoon vaikka Green Day ja sen nokkamies Billie Joe Armstrong. Monien muiden kohdalla olen törmännyt muutamaan loistavaan kappaleeseen, tutustunut tuotantoon tarkemmin ja lopulta huomannut retkahtaneeni jo esittäjäänkin!
Minkähän vuoksi esimerkiksi Olavi Uusivirta, Brandon Flowers ja Brian McFadden näyttävät nykyään silmäniloilta, vaikka kiinnostus kaikkia kolmea kohtaan on lähtenyt alun perin musiikista tai teksteistä. Onko musiikkivideoiden katsominen kenties jonkinlaista ”siedätyshoitoa”? Vai onko kyse vaan siitä, että kitaran soittajissa ja taiteilijoissa on jotain joka vetoaa?
Olenko mä ainut jolla on tapana langeta paitsi musiikkiin myös esiintyjien ulkonäköön? En koe valikoivani musiikkia laulajan ulkonäön perusteella, mutta niin vaan suurin osa suosikeistani on aika silmän ruokaa. Joskus tuntuu, että mulla on jäänyt teini-ikä ja sen ihastumiset päälle.


Palataan nyt vielä McCartneyyn. Macca saa kaiken arvostukseni musiikintekijänä, John Lennonin ja muiden Beatles-poikien ohella tietenkin. En heti uskoisi sanovani tätä melkein seitsemänkymppisestä, mutta miehellä on eleganssia ja karismaa, joka vie jalat alta. Joku on kommentoinut osuvasti Ever Present Past -videota: ”I am 15 and I find him incredibly sexy in this video. Is this normal?” Kait se on ihan normaalia. Luulisin. Katsokaa nyt vaikka miltä McCartney näyttää kyseisellä videolla!

Paul McCartney - Ever Present Past

Kuinkahan hysteerinen olisin ollut, jos olisin elänyt beatlemanian aikaa. ;D Toisaalta en usko, että pelkkä ulkomuoto aiheuttaa hullaantumisen. Kyse on kokonaisuudesta, ja luultavasti erityisesti persoonasta: Uusivirta on runopoika, lahjakas kirjoittaja. Maccalla on elämänkokemusta ja kiinnostava tarinansa. Kaikilla on jotain omaansa, joka herättää kiinnostuksen, myös meillä ”tavallisilla ihmisillä”.


Yritän välttää ruusunpunaisten lasien efektiä parhaani mukaan, joskus paremmalla ja joskus huonommalla menestyksellä. Vaikka kuinka ihailen idoleitani ja pidän heistä, en haluaisi jumaloida ketään. Jumaloinnilla tarkoitan nyt erittäin voimakasta palvonnan muotoa. Kaikilla ihmisillä on omat vikansa ja nurjat puolensa, niin Flowersilla, McCartneylla, Uusivirralla kuin meillä kaikilla muillakin. Se on osa ihmisyyttä - kamala kuinka kuulosti syvälliseltä!

 Ette voi kieltää etteikö hää olis ainakin vähän ihana. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti