lauantai 13. marraskuuta 2010

It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep

Sääli, ettei otsikoksi voi laittaa kokonaista musiikkikappaletta soimaan. Haluaisin nimittäin otsikoida tämän viestin jollakin Owl Cityn kappaleella, sillä ne sopivat niin loistavasti onnellisuuteen. Noh, joudutte tyytymään lyhyeen lyriikkapätkään otsikkona.

Luvassa kymmenen pientäsuurta syytä onneen.

1. Läheiset


Elämä olisi kovin ankeaa ilman muita ihmisiä. Ystävät, kaverit, perhe, sukulaiset ja jopa täysin vieraat ihmiset tuovat elämään paljon väriä ja iloa. Oltiin eilen ystäväpiirillä juhlistamassa erään syntymäpäivää. Oli sanoin kuvaamattoman mahtavaa nähdä kaikkia ihania ihmisiä parin kuukauden tauon jälkeen. ♥ Kun niitä oikeita ystäviä on tullut nähtyä vähemmän, olen huomannut kuinka kultaakin kalliimpia he ovatkaan.

2. Tulevaisuus


Usko huomiseen on ihan mieletön voimavara. Sen suuruutta ei aina tajuakaan. Millaista elämä olisikaan tänään, jos tietäisi, ettei huomista tule tai mikään ei muutu koskaan? Monista asioista, ellei peräti kaikista, tulisi merkityksettömiä, jos ei jaksaisi uskoa aina seuraavaan parempaan päivään. Tämä päivä antaa mahdollisuuden haaveilla, huominen toteuttaa haaveitaan.

3. Luonto


Kevään aurinko on jotain mielettömän ihanaa, sillä se herättää sekä ihmiset että luonnon ja tuo piristystä pimeän talven jälkeen. Toisaalta valkeana talvipäivänä on ihana hengittää keuhkoihinsa kirpeää pakkasilmaa. Kesä ja kärpäset - niiden ihanuutta ei liene tarpeellista edes perustella sen kummemmin. Syksy puolestaan on kauniin väriloiston ja sateenkaarten aikaa.

4. Yhteenkuuluvuuden tunne


Eveliina kirjoitti yhteisestä uskosta ja siitä mielettömästä fiiliksestä, joka syntyy kun parituhatta ihmistä lausuu Uskontunnustuksen ääneen kristillisessä tapahtumassa. Allekirjoitan täysin tuon tunteen. Toisaalta laajennan yhteenkuuluvuuden tunteen myös perheisiin, ystäväpiiriin, koululuokkiin ja esimerkiksi saman bändin faneihin. Ihminen haluaa tuntea kuuluvansa johonkin suurempaan kokonaisuuteen.

5. Eläimet


Olen joskus listannut asioita siitä mikä saa mut välittämään eläimistä niin kovin: Ne ovat teeskentelemättömiä persoonia. Eläimet eivät tuomitse sen perusteella miltä näytän tai miten pukeudun. Ennen kaikkea, niiden kiintymys on rehellistä ja vilpitöntä. Eläinten viattomuuden pitäisi saada meidät ihmiset heräämään, sillä vain me voimme kantaa vastuun ympäristöstämme.

6. Hyvä taide

Owl City - Fireflies

On ihana hiljentyä kuuntelemaan jotain mukaansa tempaavaa kappaletta, lukemaan hyvää kirjaa tai katselemaan mahtavaa elokuvaa. Taide parhaimmillaan elää mukana tunteissa ja elämäntarinassa. Siinä sivussa saattaa syntyä itsellekin innostus luoda jotain omaa. Niin erinomainen musiikki, kirjallisuus, elävä taide kuin kuvataidekin synnyttävät iloa ja inspiroivat.

7. Hymy

Simon Baker ja hänen ihanan tarttuva hymynsä

Aito hymy on ihmisen kaunein ominaisuus, koska sillä voi saada niin paljon hyvää aikaan! Joltakulta saatu hymy parantaa poikkeuksetta omaa päivääni ainakin hitusen. Onneksemme hymyily on monen kohdalla helposti tarttuva tauti. Kun hymyjä saa monelta ihmiseltä, huonostikin alkanut päivä kääntyy yleensä edes jonkin verran paremmaksi. Antaa hymyn kiertää!

8. Ihmisten ilahduttaminen


Olen ollut kaksi kesää huvipuistossa töissä ja ujohkosta luonteestani huolimatta pidän kovasti asiakaspalvelutyöstä, koska pystyn siinä ilahduttamaan ihmisiä. Lähimmäisiä voi kuitenkin onneksi ilahduttaa myös arjessa. Edellä mainittu hymy on yksi varsin oiva tapa parantaa niin tutun kuin tuntemattomankin ihmisen päivää.

9. Pienet arjen ilot


Onneen ei pienimmillään tarvita kuin positiivista elämänasennetta ja sillä silmällä harrastettua tarkkaavaisuutta. Jokaisesta päivästä löytyy jotain aina hyvää, edes ihan pientä. Se voi olla oma lämmin peitto, kaunis auringonlasku, muutama hassu sinulle kohdistettu sana tai vaikka ihan vaan kaunis sää. Jos usko huomiseen on iso voimavara, niin on myös positiivinen elämänasenne.

10. Nukkuminen


Tämänkin vein Eveliinalta. Nukkuminen saa kymmenennen sijan. Merkintäni otsikosta huolimatta, vaikka toteamus onkin ihan totta. Nukkumista voisi helposti pitää ärsyttävänä välttämättömyytenä. On kuitenkin aivan ihana käpertyä illalla omaan sänkyyn peiton alle ja toisaalta herätä aamulla hyvin levänneenä, mahdollisesti mukavan unen nähneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti