perjantai 19. marraskuuta 2010

Sisko kerto jonkin aika sitten että sen tuttu on raskaana, 18-vuotias abiturientti tyttö. Kuulemma pillereiden kanssa oli pelleilty, syöty välillä montaa laattaa putkeen ja välillä sit taas unohdettu syyä olleskaan. Menkat oli tän takia niin sekasin, ettei raskautta tajuttu kun vasta yli kolmannen kuun. Tyttö päätti hakea jotakin erikoislupaa raskauden keskeytykseen, mutta siinä prosessissa ois kestäny kuukauden, jollon lapsi ois taas ollu isompi ja kehittyneempi.

Eilen sisko sitten kertoi että kenestä oli kyse ja että hän meinaa lapsen nyt pitää. Tämä tyttö on siskoni ihan yksi hyvistä ystävistä, joten tiiän itekin mimmonen henkilö kyseessä ja oon ehkä vähän kauhuissani. Tyttö eros sen poikakaverista tossa pari kuukautta sitten, mutta lapsi siis on tämän eksän eivätkä he ole lapsen takia palaamassa yhteen. Isä tietää asiasta ja suhtautuu asiaan ihan myönteisesti, kuten myös molempien vanhemmat, onneksi!

Nää molemmat tulevan lapsen vanhemmat on vaan vielä niin lapsia, että sääliksi käy kun nuoruus jää näin kesken nyt :(. Yhdelle oman ikäselle ala- ja yläasteluokkalaiselle syntyi lapsi tuossa yli vuosi sitten, eikä hän kovin pirteältä ja iloiselta ole näyttänyt eikä vaikuttanut. Yhdellä oman ikäisellä tutulla taas on reilun vuoden ikänen lapsi ja he taas vaikuttavat pikkuperheenä oikein iloisilta tilanteeseensa. Nämä jälkimmäiset olivatkin jo aika kypsää ja järkevää porukkaa, toisinkuin tämä luokkalainen ja nämä tulevat vanhemmat.

Varmasti vaikka lapsen saa millon, se tuo myös aivan kamalasti iloa ja tarkoitusta elämään, mutta olis se silti aivan mahtavaa jos kaikki lapset voisi syntyä taloudellisesti vakaassa tilanteessa ja suunniteltuina.

Oon aivan mielettömän kiitollinen kyllä siitä että omalle kohdalle ei oo tommosta yllätystä vielä tullut, vaikka tuntuu että koko ajan kuulee ympäriltä näitä vahinkotapauksia, ihan hyvin niin ois voinu käydä mullekin. Mut mitäs sitten jos tässä pian tämmönen ylläri kohdalle iskeekin? Pakosti tulee mieleen että mitä sitä sitten tekisi. Kesällä puhuttiin kavereiden kanssa että oikeestaan lapsen tekeminen ois semmonen "helppo" ratkasu jos ei tiiä mitä elämältään haluaa :D. Sen jälkeen sit voi vaan tyytyväisenä olla äiti. En vois kuvitella vielä viiteen vuoteen hankkivani lasta, mutta jos sellainen vahinko tapahtuisi, en kyllä voisi aborttiakaan tehdä. Vaikka tilanne olisi mikä, en myöskään pystyisi antamaan lasta pois synnytyksen jälkeen. Oon kuitenkin jo aikuinen ihminen, joten kyllä äidiksi sitten alkaisin.

Toivon kyllä ettei lapsiasioita tartteis pariin vuoteen alkaa miettimään, vaikkakin usein oon haaveillu raskausmasusta ja joskus semmosia pienimuotoisia lapsikuumeita tulee, mutta silti en voisi kuvitella olevani täysin vastuussa jonkun toisen elämästä. Antakaa ne tulevat vauvat pliis vielä muutaman vuoden jollekin toiselle!

Joskus tulevaisuudessa haluan ehdottomasti lapsia ainakin kaks kappaletta ja joskus unelmoinkin mun ja Jussin ihanasta perheestä <3.

Mutta niin, älkää pelleilkö pillereillä, muistakaa aina ehkäisy ja muistakaa että ehkäisyn kanssakin lapsi saattaa olla tuloillaan! Harvat nuoret oikeestioikeesti ees tajuaa, että seksistä voi ihan tosissaan seurata lapsi.

1 kommentti: