maanantai 15. marraskuuta 2010

Winter wonderland

A beautiful sight,
We're happy tonight.
Walking in a winter wonderland.

Flickr, m.prink
Kuulun niihin ihmisiin, jotka kiertelemättä rakastaa talvea. Talvessa parasta on pimeys, tähtikirkasta kuun valaisemaa maailmaa kauniimpaa ei ole. Koivujen oksat on kuurassa ja kun valo osuu niihin, ne oksat kimaltelevat pimeässä kuin niissä olisi tuhansia pienen pieniä timantteja. Kuun valo värjää koko maailman siniseksi ja tähdet loistaa taivaalta. Tunnelmaa ei ainakaan puutu. Itse pidän kävelemisestä nimenomaan valaisemattomalla tiellä tai pellolla. Valaistu on tylsä ja ankea. Seuraavana päivänä tietää tuijotelleensa taivaalle, kun niskat on jumissa. Se on jotenkin vapauttava tunne, kun on pimeää ja samalla kirkasta, siitä saa voimaa ja mulle ainakin tulee aina tosi hyvä mieli pelkästään kävelemisestä pimeässä.
14.11. © Elina

Toinen asia, mistä pidän, on lumisade. Se on jotenkin tyynnyttävä ja rauhallinen. Jos jokin asia stressaa, niin ehdottomasti yksi parhaista lääkkeistä on lumisateessa käveleminen. Mitä tiheämpi lumisade, sitä hiljaisempaa on. Se rauhoittaa valoisallakin. Talven hiljaisuus on ehkä juuri se syy, miksi talvi on niin ihana. En välitä muutenkaan melusta ja suurista ihmisjoukoista, joten talvi on ehdottomasti minun aikaa.

Olen pitänyt talvesta niin kauan kuin muistan. Kesällä mulla on aina liian kuuma ja lisäksi inhoan sääskiä, mäkäräisiä ym. ötököitä. Talven pakkasissa ja lumessa on jotain, mikä tekee siitä niin hienon. Aamulla ihastelin valkeutta ajaessani kouluun, ensimmäinen (tai toinen) näin luminen ja talvinen päivä! Ei parempaa ole. Edes tiellä loikkivat porot ei pilanneet oloa. Ihana talvi!

Valkoiset aamutkin tuntuu ihanilta, eilen aamulla heräsin Rellan kuolapusuihin ja kun näytti, että aamu kirkastuu tosi hienoksi, lähdin pihalle kuvailemaan otusta, eiliseltä siis tuo viereinen ja alla oleva kuva. Tästä marraskuusta ei voi ainakaan sanoa, että olisi synkkää ja mustaa, ei ainakaan Rovaniemen korkeudella. Saa nähdä, milloin iskee märät loskakelit ja musta synkkä pimeys. Nyt pitää kuitenkin nauttia tästä. 

Rella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti