keskiviikko 17. marraskuuta 2010

you're just insecure

Mun on jo pidemmän aikaa tehnyt mieli perustaa uusi blogi. Kakofoniaa? en päivittänyt moneen kuukauteen ja into sinne kirjoittelemiseen katosi ihan kokonaan kesäloman aikana. Rupesin joskus elokuussa miettimään, jos perustaisin uuden blogin tai edes vaihtaisin vanhan nimeä, mutta en saanut mitään aikaiseksi. Mitään uudistusta en saanut aikaiseksi koko syksyn aikana ja viime viikolla tein uroteon, jota olen vartonut jonkin verran: poistin Kakofoniaa? kokonaan Bloggerista. Hip hurraa!

Raadan tällä hetkellä 37 tuntista kouluviikkoa aina maaliskuuhun saakka. Tuntuu tosi hölmöltä lähteä kouluun pimeällä ja tulla takaisin kotiin pimeällä. Kaiken valoisan ajan vietän sisällä koulussa, jollei mukaan lasketa reipasta kävelyretkeä ruokalaan ja satunnaisia muita retkiä ulkoilmaan. Täysi jakso tarkoittaa myös karmeaa läksymäärää ja vähäistä vapaa-aikaa. Välillä tulen miettineeksi, miksi edes valitsin musiikkilinjan, joka on kaikki pelkkää ylimääräistä työtä muun koulunkäynnin lisäksi. Viikonloppuisin pitäisi keskittyä koulujuttuihin, mutta se ei vaan tahdo onnistua, koska yhä useammin vietän viikonloppua Tampereella (tai kotona) poikaystävän kanssa.

Tästä päästäänkin näppärästi aiheeseen tulevaisuus ja koulutus, josta Maisa ainakin ilmoitti haluavansa lukea. Suunnittelin tulevaiuuteni valmiiksi jo yläasteen aikana. Alunperin olin reipas toimittajan alku, mutta viikko sanomalehden toimituksessa tomutti haaveet kokonaan. Näillä näkymin suuntaan lukion jälkeen Turkuun ja oikikseen. Olen jo tässä vaiheessa tutkinut ties mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia, mutta oikis ja journalistiikka ovat ainoat, jotka oikeasti kiinnostavat. Tai jos löydän hyvältä kuulostavan alan, kiinnostus tyssää viimeistään siihen lyhyeen matematiikkaan, jonka taidan jättää kirjoittamatta. Aina ei ole elämä reilua.

Viime viikolla meidän piti alustavasti suunnitella mitä aineita halutaan kirjoittaa sitten hamassa tulevaisuudessa. Mulla näyttäisi listalla olevan äidinkieli, pitkä ruotsi, englanti, yhteiskuntaoppi, psykologia ja espanja. Opon kanssa oltiin molemmat sillä linjalla, että noi olisivat ihan hyviä. Toki lisäksi voisi vielä lisätä tai espanjan korvata matematiikalla, mutta siitä en tiedä. Kuusi ainetta tuntuu ainakin musta ihan tarpeeksi isolta/sopivalta määrältä. Onneksi tässä on vielä jonkin verran aikaa miettiä. Mun oma oloni on vaan varmempi, kun tiedän mihin tähdätä ja minkä eteen tehdä töitä. Edes jonkinlaista hallintaa tähän lievästi kaaottiseen elämäntilanteeseen. (:

Mun on viime aikoina tehnyt mieli valokuvaamaan. Tilannetta ei yhtään helpota WHI, josta tulee katseltua päivät pitkät ihania ja hienoja valokuvia. Jos vaikka saisin joku viikonloppu reipastuttua sen verran, että nappaisin kameran kouraan ja houkuttelisin jonkun malliksi. Ihmiset ovat kyllä nykyään ainut kohde, jota jaksan kuvata. Toisaalta, nyt kun talvi tekee tuloaan, mun tekee entistä enemmän vain mieli kuvata filmille. Ensin pitäisi suorittaa koululla valokuvauskurssi, jotta pääsisin kehittämään kuvia itsekseni.




Mew - 156

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti